Общество

Момчил Степанов – „Полуфиналът е само началото”

България намери талант/и или как се откриха Виктор и Момчил

Анна Манова

мони2 мони4„Звучите много добре заедно. Спяти сте. Двугласът ви е силата”, казва Михаела Филева, когато чува на сцената на „България търси талант” Момчил Степанов и Виктор Самсонов. И наистина момчетата показват стил и музикалност, за което получават 3 „да” от журито на формата и едно стимулиращо „не” от Любен Дилов –син.

Интересното при дуета Виктор и Момчил е неговата предистория. Всъщност те се запознават на сцената на музикалния формат „Х фактор”, където са конкуренти. Преди това и двамата са солови изпълнители, като не е тайна, че Момчил Степанов е започнал своя път от самоковската сцена и има не малко изяви със самоковски банди. Професионалният път на самоковеца го отвежда в актьорството, където участва в различни продукции, също така озвучава филми, бил е водещ на радио предавания, участва в реклами, обича театралната сцена и не на последно място- влюбен е в музиката. Или както самият Момчил обобщава: „борбата ми е на много фронтове”. За участието си в „Х фактор” Степанов не скрива огорчението си предвид факта, че доказва качества, достига до Къщата на съдиите и е съвсем близо до индивидуалните изяви на голямата сцена, когато неговият ментор Любо Киров не го избира след финалистите. За Виктор нещата са сходни, само че той минава крачка напред и успява да вземе участие в един от концертите. Може би ако не се бяха стекли така нещата персонално за всеки един, нямаше сега да говорим за тях в множествено число, под формата на колеги и дует. Така се пропрява път за тяхното приятелство и съвместна дейност. Намират се, както се казва.

Отново пространството на сцената е точно тяхното място. Този път като дует. Този път в „България търси талант”. Представят се със собствен прочит на кавъри на известни парчета и с авторска музика. И успяват да впечатлят журито и публиката с таланта си и хармонията в гласовете, все едно са дует от доста дълго време.

„Ние с Виктор бяхме конкуренти, но така се развиха нещата, че станахме приятели и колеги. Започнахме доста често да работим заедно. Видяхме си силните и слабите страни. Осъзнахме, че заедно можем да правим по-добри неща, отколкото поотделно. „България търси талант” за нас се оказа ракетна площадка, от която да се изстреляме и да наберем скорост, инерция като дует. Всеки от нас си има самостоятелна дейност и проекти. Аз озвучавам филми, сцената ме привлича, камерата също. Честно казано основната причина за участието ни в „България търси талант” е, за да промотираме дуета с Виктор, да покажем какво можем и ако успеем да го продадем по-добре”, споделя пред „Самоков 365” самоковското момче Момчил.

Дуетът на Виктор и Момчил успява да стигне до полуфинал, което си е сериозен успех и отново на крачка от победата. Но началото за момчетата е поставено, те са се заявили пред широката публика, показали са безспорния си талант. И както те се шегуват в едно от заснетите клипчета преди полуфинала: „За нас е важно да спечелим 4-тото „да”, това на публиката”. И само като вметка Момчил съвсем скоро получи най-желаното „да”, това на дългогодишната си приятелка – Десислава.

„Това, че не продължихме към финала не е драма. Ние много добре знаем кой е нашият таргет, кои са хората, които ни слушат. Това не са хората, които дори да си ни видели в предаването, които ще хванат телефона и ще пуснат смс ако не ни познават. Смятам, че за който е било важно да ни види ни е видял и оценил. Журито от една страна има по-рафинирано мнение, а публиката реагира по-първично, по-първосигнално и емоционално”, споделя впечатленията си Степанов.

А бъдещите проекти на двете талантливи млади момчета продължават и извън „България търси талант”. Виктор и Момчил подготвят парче, което в момента се „пече”. Става въпрос за дуетна авторска песен, която смятат за момента сами да продуцират и която се ражда, като идея за евентуалното им участие на финала на шоуто. Това ще бъде първият им съвместен сингъл. Обещават да радват публиката с кавъри на още известни парчета, но всичко по реда си. И двамата са заети със собствени проекти, но винаги музиката и приятелството ще бъдат обединяващи за тях. Момчил Степанов се занимава с много дейности: „Борбата ми е на много фронтове, не мисля само в дует. Един от проектите, който ми е изключително на сърце, е за анимационен фентъзи сериал, базиращ се на българския фолклор и балканската митология. Казва се „Златната ябълка”. Усилено се работи върху пилотния епизод, търсим финансиране. Създаваме с дружни усилия студио за анимация, чиято цел е да привлече външни клиенти. Имаме достатъчно експертен и талантлив творчески екип. Отделно самият проект е много ценен за нас. Той може да бъде посланик на българската култура по целия свят. Имаме идея къде да се разпростира в чужбина, водим преговори. А в България е много трудно. Има известна доза огорчение, но ние сме се запънали, големи инати сме. Селектирани сме за участие в един от най-големите форуми за анимационно кино и телевизия в света във Франция през есента”. Отделно от тези проекти Момчил се занимава активно с дублаж, а също е председател на гилдията на артистите, работещи в дублажа, който е част от Съюза на артистите в България.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close