ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от школата на Ралица Стоянова гостуваха в „Събеседник по желание“

Анна Манова

Първото за сезона издание на клуб „Събеседник по желание“ към Младежки дом стартира на 25 септември. Гости бяха чаровните момичета от балетната школа към Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“, с хореограф Ралица Стоянова. Водещ на разговора бе Ния Малчева, която е част от творческото семейство на Младежкия дом.

По традиция няколко встъпителни думи каза уредникът Латинка Щъркелова. Тя постави началото на новия творчески сезон като подчерта, че днес повече от всякога се нуждаем от изкуство и култура. И затова първи събеседници тази есен са млади момичета, които се занимават с балет.

Лора, Йоана, Даная и Любов са много различни една от друга, имат различни хобита и интереси, учат в различни училища, но ги обединява красотата и естетиката на балетното изкуство. Те споделиха, че залата е тяхното пространство, където чрез танц могат да покажат най-доброто от себе си. Тренирайки те освен, че поддържат добра форма, споделят, сприятеляват се, забавляват се заедно. Това е времето за тях, когато се усещат свободни. От своя страна хореографът Ралица Стоянова поздрави момичетата за тяхната всеотдайност, отговорност и положен труд. Допълни също, че годината на пандемия е повлиява на посещенията в залата, но въпреки това са съумяли да участват това лято на фестивал в Созопол, където се завръщат с първо място и висока оценка за представянето им.

Специален поздрав към момичетата отправиха ДВГ „Медени звънчета” към ОУ “Митр. Авксентий Велешки” под ръководството на Даниела Георгиева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close