ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от „Кати денс“ с медали от първото издание на Национален танцов конкурс Sun Dance – Сандански

„Самоков 365“

Грациите от танцовото студио на хореографа Катрин Митева отново пожънаха успех, като се завърнаха с призови места от Сандански. Този път момичетата представиха Самоков на първото издание на Национален танцов конкурс Sun Dance, провел се на 2-3 април в югозападния град.

Това е най-новото танцово състезание в България, което цели да свърже танцови ентусиасти, танцьори, треньори, хореографи и експерти в танцовата област за едно зареждащо и неповторимо преживяване. Участници от различни възрастови и състезателни категории се съревноваваха в 10 танцови стила. В началото на април в Сандански се представиха над 850 участника, 38 клуба  с 230 изпълнения.

Момичетата от „Кати денс“ взеха участие в категориите за съвременни танци, формации, малки групи и дуети. Те бяха оценявани от председателя на почетното жури – прима балерината Маша Илиева. И успяха да се класират на първо и трето място при формации в категория „Съвременни танци“. Отлично се представиха – Гаврилова, Санкова, Вукадинова, Шукадарова, Баракова, Назлиева, Попова, Пейчева, Георгиева, Стайкова, Чаушева и Стоименова. При малките сребро и бронз завоюва малката група с участието на Стойкова, Лесичева, Гавадинова и  Пенева. Дуетът на Лина Гаврилова и Бояна Пенева също добави към актива на отбора на „Кати денс“ едно второ и едно трето място. Освен това те получиха удостоверения от проф. Анелия Янева за прием в ЮЗУ „Неофит Рилски“, без приемен изпит, в катедра „Съвременна хореография“. Диплом за отлично представяне бе връчен и на солистите Яна Назлиева и Виктория Стойкова. Специалната награда на конкурса за най-оригинален костюм спечели голяма група- формации с танца Unstoppable.

„Благодаря на всички родители за подкрепата. На фирма „Кирсто“ и книжарница „Атлас“ за любезното спонсорство и подкрепа. На транспортна фирма „Илиеви“ за сигурният и бърз транспорт. На почетното жури за високите оценки, с председател Маша Илиева – прима балерина на България. На всички организатори за чудесния конкурс. Момичета – БЛАГОДАРЯ!“, написа след състезанието в социалната мрежа хореографът Катрин Митева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close