ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от „Кати денс“ разказват с езика на танца 10-годишната история на студиото

Анна Манова

Юбилеен концерт представи Танцово и спортно студио „Кати денс“ в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ . Грациите на Катрин Митева разказаха посредством езика на танца една 10-годишна история. История, написана с много утрем и желание, но съдържаща в себе си неизбежните човешки колебания и трудности. Това е история за пътя, по който върви вече професионално в началото едно неуверено и талантливо младо момиче, а днес успяваща млада дама. И за уроците, които научава, извървявайки го. Спектакълът бе посветен на нейната майка и на всички, които превръщат света в едно по-приятно и красиво място, като споделят огъня, който носят и разпалват този на останалите.

Преди да светнат прожекторите и да започне целият спектакъл са минали много репетиции, множество изяви и подготовка за момента, в който в салона ще настъпи тишина и с уверена стъпка на сцената ще се появи хореографът Катрин Митева. А след нея и всички момичета от студиото, на което тя е ръководител едно десетилетие. Нормално е в такива моменти да присъства равносметката като част от професионалния път. Митева подчерта, че като дългогодишен треньор държи на високото качество на обучение и винаги да бъде в крак с най-новите тенденции в сферата на спорта и танцовото изкуство. За целта годината е започнала с повишаване на професионалната й квалификация и международен сертификат от Европейската асоциация за професионални треньори. Наред с това вървят успехите на нейните момичета, които през годината успешно добавиха в актива си 19 призови награди от международни конкурси и 20 призови отличия от национални конкурси. Сред многобройните изкачени стълбици „Кати денс“ се утвърдиха като най-успешното студио на територията на Община Самоков. Заслуга за това имат лауреатите на съвременния танц: Лина Гаврилова, Александра Санкова, Анелия Вукадинова, Доника Баракова, Ренета Шукадарова, Яна Назлиева, Радина Попова, Радина Пейчева, Мария Чаушева, Натали Георгиева, Елена Стоименова, Евелин Стайкова, Виктория Стойкова, Никол Лесичева, Бояна Пенева и Биляна Гавадинова.

Тазгодишната традиционна награда на „Кати денс“ за цялостно развитие, отличителен принос, дисциплина и талант бе връчена на Ренета Шукадарова. Тя е част от студиото от самото му създаване. Ренета получи статуетка, спортен екип и безплатна танцова учебна година.

Публиката имаше възможност да се наслади на малките и по-големи момичета от школата, които показаха много талант, чар и умения. Те с танц пресъздадоха историята на клуба и успешно влизаха в различни роли – на модерни и атрактивни млади дами, но и на момичета, които носят българските ритми в сърцето си. Редуваха се класически и модерни изпълнения, смяна на костюми и различни фигури на сцената. Не бе подмината и темата с пандемията, маските и общуването от дистанция. Но там някъде, въпреки трудностите и забраните, се прокрадна и едно написано на табелки послание: „Променяйки себе си, променяш света около теб“. Момичетата споделиха с публиката една история, вклюваща в себе си много уроци – за емоцията, мотивацията, волята, вярата, силата, но не на последно място  – подписана с любов и благодарност.

„За мен беше изключителна чест да разкажа накратко част от своята история и да припомня десетте най-ценни съкровища, които откриваме вътре в себе си, вървейки из живота – емоцията, мотивацията, вдъхновението, решителността, вярата, волята, стремежа, благодарността, силата и любовта. А каква е вашата?! Пишете я красиво и вълнуващо! И моля ви, не спирайте да постигате мечтите си с любов“, каза на финала на юбилейния концерт Катрин Митева.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close