ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от „Кати денс” вярват в чудеса не само по Коледа

 

Анна Манова

Танцово студио „Кати денс”, с хореограф Катрин Митева, представи своя зимен балетен спектакъл „Чудеса не се случват само по Коледа”. Той се състоя в края на януари /25.01.18г./ в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”.

Пластичните момичета се впуснаха в ритъма на танца, пренасяйки присъстващите в една своеобразна приказка. В нея с танц те разказаха, че чудесата не са присъщи само за дни като Коледа, а могат да се случват всеки ден, стига да имаш сетива да ги откриваш в малките наглед неща. Равносметка не се прави само в крайна дата и прошка не се иска на прага на вратата. Мечтите могат да се сбъдват не само в празничната нощ, а доброто и злото са разпознаваеми само заставайки едно срещу друго. Всеки сам избира кое в него да надделее. И като във всяко едно приказно царство и тук присъстват мистични същества като феи, ангели и елфи. Като във всеки елф е скрит по един ангел и във всеки ангел дреме по един елф.

сн. Пламен Лобутов

На сцената се изявиха от най-малките до най-големите момичета. Най – малката група се превъплътиха в ролята на феи и ангели, а подрастващите две групи в армия от елфи. В ролята на господарката на злите елфи, изцяло пременена в черни одежди, бе Лина Гаврилова, а на добрите феи – в снежно бяла рокля, бе Виктория Кленова. Те представиха двубоя между доброто и злото.

Момичетата на Катрин Митева демонстрираха артистични дарби, като в началото под формата на разказ въведоха аудиторията в приказката. След това показаха и голяма доза пластичност, като постояваха различни фигури с телата си, вдигаха се на ръце и това предизвика бурните ръкопляскания на публиката. Аплодисменти имаше и за най-малката група, съставена изцяло от ангели, които в косите си имаха снежинки. Всички те искаха да запазят коледния дух възможно най-дълго в сърцата си, а изборът и изводът от разказаната приказка оставиха на присъстващите.

сн. Пламен Лобутов

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close