ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от балетната школа към Читалището с призови места от Национален танцов конкурс

Анна Манова

Момичетата от балетната школа към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“  взеха участие в Националния фестивал – конкурс на изкуствата „Утринна звезда“. Той се проведе между 16 – 18 февруари в София. Балерините, които са под ръководството на хореографа Ралица Стоянова, спечелиха две призови отличия.

Голямата група се представи в категориите Контемпорари и Характерен танц. С характерния си танц – руски от балета „Лебедово езеро“,  самоковските грации спечелиха първа награда. Второ място получиха за изпълнението си на модерен танц.

„Танцът, който ни донесе втора награда за мен е много сантиментален. Много е различен и смятам, че е нещо полезно за мен и момичетата. Той е дело на Боян Белокапов. Боян живее в чужбина, но по време на зимните празници беше в Самоков и аз го поканих да направи хореографията. В този танц има много актьорска игра.  В конкурса беше неговият дебют. Но самоковската публика ще има възможността да го види като част от едно голямо честване, което ще се случи в града през април“, сподели Ралица Стоянова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close