Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Момичетата на Катрин Митева с три златни медала от „Кръстопът на музите”

Анна Манова

Момичетата на Катрин Митева се представиха отлично на Международния фестивал „Кръстопът на музите” и започнаха новия сезон с три златни медала, купи и дипломи в актива си. Това е второ участие на танцово студио „Кати денс” във форума, като миналата година се окичиха с един златен медал.

Фестивалът „Кръстопът на музите” се проведе за четиринадесети път между 26-28 октомври в столицата.  Броят на участниците в това издание надхвърли 500 души, които се конкурираха е направления танци, вокал, поезия. Най-многобройна е групата на участниците в категория „Танци” – 400 души.

Тази година за призовите места при танцовите изпълнения се състезаваха едни от най-елитните клубове в страната и чужбина. Състезанието се проведе на 27 октомври. Председател на журито беше популярната българска балерина Маша Илиева, а членове – световните шампиони в танцовото изкуство  Василена Шопова и Виктор Алеков /”Ера балет”, София/. Момичетата от „Кати денс” се представиха в категория „Съвременни танци”. При най-малката възрастова група, до 13 години, участваха  Яна Назлиева, Антоанета Терзийска, Радина Попова, Елиза Георгиева, Адриана Огнянова и Стела Бонева. Те взеха златен медал за представянето си. В голямата възрастова група /14-19 г./, където конкуренцията е най- силна, „Кати денс” се представиха с две групи и четири съвременни танца.  В тази категория участие взеха  Евелина Драгалевска, Петя Торлакова, Виктория Кленова, Симона Механджийска, Емилия Попова, Гергана Попова, Лора Йорданова, Анелия Вукадинова, Александра Санкова, Лина Гаврилова, Ренета Шукадарова, Деяна Шевченко, Полина Бакрачева, Алекс Ачова и Доника Баракова. Те също завършиха първи в категорията си и се окичиха със златен медал. Дуетът Александра Санкова и Лина Гаврилова /14-19 г./, които изтанцуваха съвременен танц, също се класираха първи. И така записаха едно първо място в малката възрастова категория, едно отборно призово място и злато за дует. Награждаването и Гала концертът се състояха на ха 28 октомври /неделя/ в Националния дворец на културата.

„Това е нашето второ участие на фестивала и първото танцово състезание за сезона. Миналата година имахме един златен медал, тази година си тръгнахме с три. Благодарни сме на кмета г-н Георгиев и Община Самоков за това, че ни спонсорираха с отличен транспорт. Надявам се мотивацията и стремежите на момичетата да нарастват всеки изминал ден, а увереността и талантът да бъдат техни спътници винаги! Отборът тази година е страхотен. Изключително горда и щастлива съм, че имам възможността да работя с тях и всички други от студиото, което се разраства всяка година повече! Всичко прекрасно предстои!”, каза пред в. „Самоков 365” гордата ръководителка Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close