Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Момичетата на Катрин Митева – звезди на танца

Анна Манова

Момичетата от танцово студио „Кати денс” се превъплътиха в истински завоевателки на дансинга. Те подариха на самоковската публика близо двучасов танцов спектакъл, носещ името „Tанцуващи звезди”. Събитието се състоя на 31 май от 18:30 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий- 1859”.

Превърна се в традиция през месец май грациите от студиото на Катрин Митева да представят годишен спектакъл, с който да обобщят всичко, което им се е случило през годината и да покажат нови хореографии, в съчетание с красиви тоалети и постижения. Танцуващите момичета участват активно в културния живот на града, също така са красивата страна на баскетбола. Спортните мажоретки подкрепят клуб „Рилски спортист”, а голямото им танцово семейство непрекъснато се увеличава като възрастовата граница е доста голяма – от 4 до 18 – годишни. И всички те намират място на сцената, за да покажат най-малките колко красиви балерини могат да бъдат, а по-големите – как не им се опират различните стилове. Изминалата година се оказва успешна за младите танцьорки и в актива си записват множество отличия от участия в различни международни конкурси и фестивали. Състезателната им година започва с четири купи от „Кръстопът на музите – 2018” и завършва с първо отборно място от провелия се в средата на май международен конкурс „Седмица на изкуствата”  в курорта Боровец.

„Смело мога да твърдя, че това са най-добрите съвременни танцьорки на град Самоков”, подчерта с гордост ръководителката им Митева.

От миналата година „Кати денс” имат традиция да връчват годишни награди на студиото. Тази година Катрин Митева награди целия си отбор от 20 състезателки, в знак на признателност и благодарност, че са дали много от свободното време, таланта и емоциите си, за да са носителки на множество отличия. Голямата награда – красива статуетка и безплатна такса за танцовата година, бе връчена на Доника Баракова. По думите на Митева Доника е показала най-голямо комплексно развитие през сезона. Тази година две от дългогодишните танцьорки на студиото са абитуриенти и се разделят както с училището така и със състава. Ева Драгалевска и Виктория Кленова осем години са част от голямото танцово семейство, те се сбогуваха с благодарност към треньора и с нескрита тъга.

Спектакълът продължи с много танци. В него се включиха от най-малките минита до по-големите какички. На сцената момичетата не пестяха ентусиазъм и старание умело преминавайки през различните стилове – от класическите жанрове, през съвременни танци и любимия им хип-хоп. В богатата програма се представиха малчуганите от ДГ „Детелина” и третокласниците от НУ „Станислав Доспевски”, с които Катрин работи. Всички те доказаха, че за тях танцът е най-доброто изразно средство, даващо им необходимата свобода. Това беше демонстрирано с една от хореографиите, показващи клетка, от която момичетата се освобождават. Грациите завладяха сцената като „рисуваха” с телата си различни картини. Впечатляващо бе и дуетното изпълнение на Александра Санкова и Лина Гаврилова.

И както на финала подчерта хореографът Катрин Митева – всичко, което правят е пропито с любов и е вложено сърце в него, то е необходимата глътка въздух и свобода за нея и момичетата й. Благодарността и признателността от страна на публиката дойде в знак на бурни аплодисменти и букети с  цветя. Букет и поздравления за труда от страна на момичетата поднесе й кметът Георгиев.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close