Обща категорияРегионалниСамоков

Модерна апаратура за 212 хил.лв закупиха в МБАЛ – Самоков

„Самоков 365“

Модерна апаратура от висок клас на стойност 212 хиляди лева беше закупена за нуждите на Отделението по образна диагностика в самоковската болница.

Апаратурата е оборудвана с мощен генератор, даващ възможност за качествени изображения при по-кратко време за експонация. Снабдена е с два дигитални детектора, позволяващи на специалистите да правят експонации бързо, лесно и с по-ниска доза на облъчване за пациентите и персонала. Апаратът разполага с вградени най-съвремени методики за контрол на дозата ренгенови лъчи и автоматизация, която дава възможност за най-добър резултат при точно подбрана експонация според изследваната анатомична зона. Разполага с автоматични функции за позициониране на пациентите, синхронизация и удобен софтуър за обработка на образите. Това е съществена придобивка за самоковската болница.

„Закупуването на този рентгенов апарат от най-висок клас е важно събитие, защото в последните години Отделението по образна диагностика работеше с една морално остаряла и амортизирана апаратура.“ – заяви управителят на МБАЛ – Самоков д-р Красимира Ковачка. Тя благодари за финансовата подкрепа на общинско ръководство за закупуването на ренгено-графичния и скопичен апарат, което ще подобри диагностиката и лечението на пациентите от община Самоков.

Стойността на апаратурата е 212 хиляади лв. с ДДС, като 100 хиляди са осигурени с решение на общински съвет, а останалите средства са собствено финансиране. Кметът Владимир Георгиев благодари за добрия синхрон между медицинските специалисти, ръководството на болницата, общинския съвет и общината.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close