РегионалниСпортСпорт

Много зрелище и мощни машини на офроуд събора във Велинград! Самоковци с купи от състезанието

“Самоков 365”

В почивните дни Велинград събра стотици фенове на екстремните преживявания. Курортът бе домакин на второто издание на Офроуд събор 4х4.

Участниците показаха умения в общо 6 категории. Мощни машини, атрактивни трасета и много адреналин. Така накратко може да се опише изминалият Мотосъбор 4х4 Велинград. Във второто му издание се включиха общо 400 машини. Те се състезаваха в 6 категории – клас мотори, АТВ, джип Стандарт, Хард, прототипи и клас дами. И тази година организаторите бяха подготвили и изключително атрактивно трасе в местността „Гергевана“.

Участниците в събора също дадоха висока оценка за организацията на велинградския клуб и дори посочиха събитието като едно от най-добрите и мащабни в страната. За разлика от публиката, която се наслади на хубаво време, участниците съжаляваха за липсата на дъжд и кал.

Сред участниците на състезанието имаше и силно самоковско присъствие от екипи и машини. Първо място в клас “Хард” спечели Георги Шейнов, с навигатор Димитър Дренски. Второто място завоюва Георги Вуков, с навигатор Георги Шейнов. Нашите представители в клас “Стандарт”, клас “Хард”, клас “Прототип” и клас “Дами” също дадоха всичко от себе си, но в крайна сметка не успяха да се наредят на почетните места.

Зад инициативата застанаха местни ентусиасти, множество фирми и общината. Организаторите са категорични, че подготовката на Офроуд събора е била доста трудна, но положените усилия не са били напразни, защото крайният резултат е на лице. И обещаха догодина събитието да бъде още по-добро и зрелищно.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close