ОбществоРегионалниСъбития

Младост, стил и красота с адрес Самоков 24 май на площад „Захарий Зограф”

Анна Манова

От няколко години насам в Самоков се възобнови една позабравена традиция – всички абитуриенти да се събират на едно място. И това да се случва след изпращането на знамето в училищата. Денят е 24 май, мястото – площад „Захари Зограф”, часът е 18:00.

Тази година времето беше благосклонно, а слънчевите лъчи и лекият вятър придаваха още по-приятен и завършен вид на празника. Тържествената програма за зрелостниците беше водена от Зоя Станкова. А момичетата на Катрин Митева изнесоха българския трикольор съпроводени от младежи, пременени като гвардейци. Кметът на община Самоков поздрави випуск 2016 като им пожела успех във всяко начинание като пълноправни български граждани.

Тази година дрес кодът  на повечето зрелостници беше стилен и издържан в два основни цвята – синьо и червено. Истински парад на красотата представиха випуск 2016. Те напълниха пространството на площада със стил и красота. И бяха като истински звезди от червения килим – рокли с дантели, голи гърбове, високи токчета, кокове или пуснати небрежно къдрици. А кавалерите бяха пременени в разнообразни костюми. Имаше и по-смели в решенията си младежи, те определено внесоха колорит и още една доза цвят на празника. Но най-важното, което най-много красеше лицата на завършващите беше тяхната неподправена младост. Истинска надпревара имаше и между фотографите, кой ще направи по-добър кадър.

Програмата на площада продължи около час, като в нея взеха участие завършилите наскоро Габриела Даганова и Кристиян Гочев, като към тях се включи със своята китара Александър Веждаров. Приветствие към учителите, съучениците и всички присъстващи направи възпитаничката от ПТГ „Никола Вапцаров” Снежана Кашъмова. Съвсем традиционно прозвуча и емблемата на този празник песента „Учителко любима, добър ден”. След това зрелостниците се качиха на колите си и отидоха да отпразнуват своя ден на Боровец.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close