РегионалниСамоков

Младоженци дариха 60 детски книжки на библиотеката

Жанета Димитрова

Напоследък  ставаме свидетели на благотворителни каузи по време на сватби. Вместо цветя – пари за благотворителност, храна за приюти за животни, детски играчки и дрехи. Ето,  че в нашия град каузата е друга, различна и много вдъхновяваща, открехваща любовта към книгата и нейното послание. Това е каузата на младоженците, Велислава и Иван Стефанови, избрали вместо цветя да получат на сватбата си детски книжки. Така в най-хубавия си ден в живота, събрали 60 нови детски книги, които  наскоро лично дариха на Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” – Самоков. Вместо цветя, които след ден, два ще увехнат, те предпочетоха с помощта на своите близки и приятели, да осъществят едно добро дело, което ще “цъфти” в душите им завинаги. С тази благородна мисия самоковските младоженци встъпиха в брачен съюз, вярвайки че е добра поличба.

„Разбрахме, че библиотеката се нуждае от детски литература и молбата към гостите ни беше вместо цветя да носят детски книжки. Искаме по този начин да предадем нашата любов към книгите на децата. Благодарни сме, че всички наши приятели подкрепиха идеята и всеки от тях донесе по една книга, а някои дори и повече. Надяваме се, с всяка една книга да дарим и много усмивки на децата, защото няма нищо по-хубаво от това, четейки една книжка да се пренесеш в този приказен свят,  за който разказва авторът“ , сподели Вели, нежната половинка от семейство Стефанови.

Нека каузата им бъде за пример на всички млади хора и началото на редица  благородни мисии в нашия град. Пожелаваме на семейство Стефанови щастлив семеен живот, изпълнен с много добри дела и споделени моменти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close