ОбществоРегионални

Млади професионалисти от креативната индустрия подкрепят социални предприятия

10 младежи – студенти по архитектура, дизайн, ИТ, икономика, или вече работещи в областта на творческите индустрии имат възможността да се включат в международно обучение за работа по решаване на бизнес казуси в социални предприятия. Поканата за кандидатстване е с краен срок 11 октомври /петък/, а избраните младежи ще участват в обучение по предприемачество заедно с колеги от Сърбия. Лекторите и менторите ще са от Икономическия факултет в Ниш, а целта на обучението е да подготви младежи, които да използват творческия си потенциал и ентусиазъм за подобряване на бизнес средата за социалните предприемачи в трансграничния регион чрез модерни и иновативни решения.

Младежите ще бъдат поставени в реална работна среда като 20 социални предприятия от България и Сърбия се включат в проекта. Заедно с младежите и техните ментори бизнесите ще търсят решения на текущи или стратегически проблеми, ще работят върху възможностите за растеж и ще подобряват бранда си, маркетинговата си стратегия и цялостния бизнес модел.

Повече информация и формата за кандидатстване можете да намерите на сайта www.creativecaravan.eu. Крайният срок за набиране на кандидатури за българските участници е 11 октомври 2019 г.

Инициативата е в рамките на проект „Креативна каравана“, която се изпълнява от Икономическия факултет в Ниш, в партньорство с фондация „Каузи“ и Средно училище „Иван Вазов“, гр. Своге от България и организацията „Млади амбасадори“ от Сърбия.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close