ОбществоРегионални

Млади природолюбители се разходиха по екопътеката край Бели Искър

Самоков 365 

Ученици от трети и четвърти клас от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград участваха в екологична образователна програма за Национален парк „Рила”. Децата се запознаха с характерните и забележителните обекти на природата и с правилата за поведение на посетителите в защитената територия.

По време на посещението на интерпретативния маршрут – екопътеката „По долината на река Бели Искър” на територията на националния парк, както и в Посетителски-информационен център – Самоков, експертите от парка представиха пред малките природолюбители редките и уникални биологични видове, обитаващи вековните гори и високопланинските езера. Учениците проявиха интерес и показаха много знания по време на цялото учебно пътуване.

Програмата завърши с прожекция на филма „Национален парк Рила“ и зоната на вечните снегове“ и представяне на Петия „Национален ученически конкурс „Национален парк Рила“ – познат и непознат“. И през тази учебна година Дирекция „Национален парк Рила“ продължава целенасочената си работа в сферата на природозащитното образование с учениците от начален етап от училище „Св. Климент Охридски” в Благоевград. Предвижда поредица от десетки беседи и срещи с учениците.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close