ОбществоРегионални

Младият блогър Любо Спасов гостува на петокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Aнелия Балабанова

Имената на Мария Галчева и Любен Спасов са добре познати и свързани с историята на „Самоков 365”. Поводът да ви разкажем отново за тях, извън материалите във вестника, е свързан с  новото им амплоа, в което се изявяват – тя като преподавател по БЕЛ, а той в ролята на настоящ блогър и бъдещ дипломиран журналист. Пресечната точка някъде там, между необятният свят на книгите и любовта към четенето, които сътвориха един различен час за петокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Любо с удоволствие приема отправената от Мария покана за гостуване.

Пред събралите се момичета, момчета и директора на училището Георги Панев, той разказа за идеята около създаването на Воок Adventure Club. Важно е да се чете, независимо под каква форма. Книжният блог, който той прави и поддържа е един по-съвременен и иновативен начин за популяризиране на различни интересни книги и автори. Идеята се заражда покрай негова приятелка – също книжна блогърка и от пет месеца вече е факт.  Оказва се, че са доста хората, които намират книгите за интересни, а не за скучни и досадни. Гостът наблегна на това, че са важни подходът и настройката и тогава дори задължителните четива се превръщат в приятно изживяване. Любопитството нараства с всяка следваща книга, а в един момент четенето става „зараза”. С времето тя става все по-сериозна и обхваща широк кръг от преносители. Така се заформят нови познанства от хора, които обичат да четат, но не това е единствената тема за разговор. Младият блогър сподели, че при него книгите за Хари Потър са отключили тази магия.

Петокласниците разказаха за своите любими книги, а Любо им препоръча някои от тези, които на него са му направили впечатление. Като „Мечокът и славеят” и „Жълтият плик”. Всички са добре дошли в клуба на четящите. В приятна непринудена обстановка премина разговора, а директорът Георги Панев си пожела повече такива млади и дейни хора да влизат в училище. За всички беше ясно, че това е първото, но не и последно гостуване на Любо в училището.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close