Политика

Младежкото БСП Самоков с нов председател

bsp-logoХристина Янева е новият председател на Младежката структура на БСП в Самоков. Това стана ясно след проведено събрание на младежката структура на червените в събота. Досегашният председател на младежите Анна Тодорова изтъкна като мотив за оттеглянето си това, че съгласно Устава на БСП и при този вид изборна позиция трябва да има мандатност, която реално отсъства и при по-възрастните им другари.”За мен е въпрос на лична отговорност да има промяна и нови идеи, възгледи и каузи в МО” – каза Анна Тодорова.

В останалите извън младежкото звено структури, председателите също са ангажирани с мандатност – не повече от 2 пъти могат да оглавяват организациите си. Важно, според Тодорова, е това да се даде възможност на по-широка група хора да работят за защита на идеите си.

„Иначе Младежкото обединение има за цел да покаже, че в политиката и обществения живот имат място и младите хора, че е редно младите, които са по принцип по-ентусиазирани и волеви да променят”, заяви тя.

Тепърва сега Янева ще трябва да сформира екип, с който да работи по предстояшите инициативи на организацията. Тя е завършила „Психология” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, откъдето има и същата магистърска степен, а в момента е записала втора магистратура „Начална и предучилищна педагогика” в ПУ „Паисий Хилендарски”.

Първото и официално представяне като нов председател ще бъде с акцията, станала традиционна за МО на БСП – раздаване на мартеници в МБАЛ „Самоков”, Дом за стари хора и пенсионерските клубове в града.

В края на месец март предстои провеждане на национална конференция, на която ще се избере нов председател на Младежкото обединение. Той ще замени досегашния ръководител Явор Гечев, който 2 мандата вече е начело на младежите, но вторият му мандат съвпадна с избирането му за министър. Той е класически пример за съвместяване на длъжности – практика, която трябва да бъде преустановена, категорични са младите социалисти.

Related Articles

One Comment

  1. На 01.09.т.г.-четвъртък от 11,30ч. в гр.София пред сградата на МОСВ находяща се на бул.”Мария Луиза ” 22 ще се проведе национален протест против изграждането на незаконни ВЕЦ-ове, на първо място против тези във вододайната зона на гр.София-Самоковска община, както и за намаляване цената на ел.енергия за населението посредством намаляване на чудовищно раздутите непазарни цени на които държавата изкупува ел.енергията от ВЕЦ-овете.Надяваме се като лява партия БСП да вземе най-активно участие в протеста, както и да внесе предложение в парламента за намаляване цените на ел.енергия!
    За организаторите-природозащитни организации-инж.Любчо Луков, тел.0888019399

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close