Култура

Младежки театър „Веселушко” с благотворителна премиера

AfishАнелия Балабанова

Читалище „Любословие -2009” и Младежки театър „Веселушко” зарадваха предпразнично любителите на театъра в Самоков с премиерата на най-новата си постановка – „Здравейте, аз съм ваш’та мама”. Спектакълът по пиесата на Сергей Белов, изигран в Младежкия дом предизвика много свежо настроение, бурен смях и приятни емоции сред присъстващите в залата.

Сюжетът се върти около една наглед обикновена житейска ситуация и желанието на жениха – Женя да се запознае с бъдещата си тъща. Героинята в спектакъла / Нина/ – жена, мечтаеща за семейно щастие и топлина е в паника, защото майка й се намира в затвора, макар и по нелепа случайност. Тя всячески се опитва да прикрие този факт, което поражда неподозирани обрати и комични ситуации. Голяма заслуга затова имат и мошениците, на които тя се натъква и които имат нелеката задача да влязат в ролята и образа на отсъстващата персона, прибрана „на топло”. Когато става въпрос за пари, които Нина им обещава, няма невъзможни неща. Проблемът е, че не са запознати с живота й, кои са родителите й и така ситуацията се оплита още повече. Комичните моменти следват един след друг, гарнирани с твърде оригинални обрати в действието. За капак в един момент „цъфват” и истинските родители на главната героиня. Тъщата е пусната предсрочно от затвора и придружена от своя мъж, решават да навестят дъщеря си, преди да се приберат.

И като във всяка една история най-важни са изводите и поуките. Какви са те през погледа на една от артистките  – Вероника Георгиева. По думите й, пиесата показва, че не всеки може да бъде измамен или пък дори да бъде измамен накрая истината се разкрива. Не може да лъжеш един човек и той да не разбере. Това семейство, за което става дума в пиесата всъщност започва своето съжителство с една лъжа.Самата постановка остава с един отворен край – никой незнае след това какво ще се случи, каква ще бъде реакцията на мъжа – Женя. Верето споделя , че са се подготвяли и репетирали доста дълго време – може би година. В крайна сметка резултатът е налице – пиеса, която си заслужава да бъде гледана с участието на  Александър Тонков, Любен Михайлов, Анна Каменова, Петьо Кисов, Десислава Стоянова и Вероника Георгиева. Преводът от руски език, музикалното оформление и режисурата са дело на Весела Колешанова. Спектаклите са с благотворителен характер, в помощ на Димитър Дим.Йовичин. Следващото представление е на 13-ти декември.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close