Седмицата

Младежки дом Самоков посрещна Великден. Боядисаните яйца отидоха в Дом за стари хора в града

mladejki dom3Анна Манова

На празник като на празник! Настроение, емоции и една приятна задача – да се боядисат пъстроцветни яйца за Великден. Мястото е Младежки дом Самоков, чиито врати винаги са отворени за всички желаещи да проявят сръчност и изобретателност. За поредна година Младежкия дом с отговорник Латинка Щъркелова събраха приятели и познати да се поизцапат с различни цветове – червено, жълто, синьо и зелено. Като най-малкият участник в дейността беше на 9 години, а най-големият на 85! Няма възраст за това да се чувстваш пълноценен и да посрещнеш с усмивка поредния празник.

Първото боядисано яйце беше в червен цвят, както го изисква традицията. То остана за здраве в Младежкия дом. Латинка Щъркелова пожела на всички то да носи здраве и късмет.

По повод предстоящите великденски празници, клуб „Аз мога” към Младежки дом Самоков с ръководител Славка Терзиева и възпитаниците на НУ „Петър Берон” бяха изработили декоративна украса на великденска тематика. А подготвените и боядисани след това яйца бяха дарени на Дом за стари хора Самоков. Това е традиционна инициатива, свързана с желанието да се подари усмивкка и надежда на хората, намиращи се там.

Социалният работник от Дом за стари хора Цвети Якимова прие с усмивка жеста, благодари от името на възрастните хора на всички участници в боядисването. На финала с пъстоцветните яйца в ръце тя пожела здраве на всички присъстващи и отнесе поне мъничко настроение по повод предстоящия Великден на Дом за стари хора Самоков.

 

 

Related Articles

2 Comments

  1. е арно де арно ,нема лошо ,лошо нема . браво на децата ,на бабите също , арно,арно.

  2. Браво на децада, наистина похвално. В последните години традициите се размиха между забързано ежедневие и вторачили поглед в бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close