Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Младежки дом и първолаците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” показаха, че са приятели с книгите

 

Анна Манова

Младежки дом – Самоков и първокласниците от  ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха заедно Седмицата на детската книга и изкуствата за деца. Това стана на 23 април в Хъба.

Празникът, който е под надслов „Книгата – знание – мъдрост” има за цел да накара най-малките да споделят дали обичат книгите, дали четат и какво научават. „Книгата е наш приятел, от нея научаваме интересни неща”, казаха почти в един глас учениците от 1 а, 1 б и 1 в клас от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. Домакинът на събитието Л. Щъркелова поощри малчуганите за бързата им реакция и побърза да им разкаже за мъдростите на книгата и смисъла да се чете.

Програмата бе обърната към значението на книгата и е с конкурсен характер, разделена в три категории – „Най-добър четец”, „Най-добър разказвач” и „Най-много прочетени книги”. В качеството на жури, което да оцени учениците и техните възможности, бяха трите им преподавателки Теменужка Стоянова, Ирина Найденова, Йорданка Балабанова.

Желаещи да покажат колко много са научили в час не липсваха. Дълга върволица от приятели на книгата се наредиха да четат непознат текст. Децата се представиха на ниво. Но все пак за най-добър четец сред тях бе определена Стефани Стефанова от 1 в клас. Второто място си разделиха Георги Будинов и Павел Терзийски. Като най-добър разказвач се представи Теодора Минева от 1 а клас. Награда за най-много прочетени книги получи Мариан Николов от 1 б клас.

Децата получиха награди, а на финала изпяха весела песничка, с която категорично заявиха, че е чудесно да си първокласник.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close