Регионални

Младежкият дом с обновена входна част

Анна Манова

predi следМладежки дом-Самоков е едно от средищата за поддържане на културната дейност в града. Като той разполага с няколко зали, които са компактни и могат да се използват многостранно – било за тенис на маса, било за дискусии и изложби, разполага още със сцена, намираща се в централна зала, на която доста често се изявяват самоковските мачугани. Има й срелбище за любителите на този вид развлечение. От години уредникът на Дома Латинка Щъркелова следи за добрия материален вид на базата и своевременно информира общинско ръководство за състоянието и нуждите му.

През последните 7-8 години обликът на Дома бавно се обновява. Освежени са двете зали, намиращи се от лявата и дясната страна веднага след входа, както и стрелбището. Домът разполага и с една по-малка зала, която е подходяща за срещи и дебати. Но преди да се стигне до тях впечатление правеше входът, който беше целият в петна и избила по него влага. Подобряването на визията на фоайето до съвсем скоро беше една от мисиите на Латинка Щъркелова. И в края на месец май 2016 вече можем да говорим за неприятната входна гледка в минало време. Входът днес е решен в червено и бяло, освежен е и спомен от влагата няма. За да бъде още по-приветливо за посетителите Щъркелова е направила малка, компактна градина от цветя непосредствено пред входа.

„Аз се боря за подобряване на материалната база непрекъснато много години наред. Като общинското ръководство е уведомявано винаги за състоянието на Дома. Мога да кажа, че доста неща предстоят, но много се направиха. Отчитам голям напредък през последните 8 години, за което съм и много благодарна. Освежиха се залите. Нещо основно от последните години е и вкарването на газ. Намериха се средства за фоайето и сега то изглежда по съвсем различен начин. Имам голямото желание в централна зала, която е най-масово използвана, да бъде сменен този 30 – годишен мокет. Иска ми се той да се унищожи, защото е много труден за поддържане и има една специфична миризма, която не може да изчезне колкото и да се опитваме. Тази седмица внесох докладна в общината и се надявам да има развитие. Да сложим един ламиниран паркет или нещо друго, което може лесно и бързо да бъде почиствано. Ще съм много щастлива ако това стане, иначе съм благодарна на общинско ръководство и кмета Владимир Георгиев за направеното до този момент”, сподели Латинка Щъркелова.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close