ОбществоРегионалниСамоков

Младежкият дом с обновена визия

Анна Манова

От началото на новата година Младежки дом – Самоков ще изненада своите посетители и участници в традиционните мероприятия с изцяло обновена визия. От около четири месеца се провежда текущ ремонт в Дома, който беше изключително належащ, за да може той да е по-приветлив както за най-малките, така и за по-големите и техните родители и близки.

Ремонтът се реализира със средства от проект „Красива България”, като 60% от съфинансирането е от страна на Община Самоков. Стойността възлиза на 223 хил. 283 лв. с ДДС. Фирмата, която е избрана за изпълнител, след проведена обществена поръчка, е „КЛ БИЛД ЕООД”. Ремонтът включва смяна на дограмата на сградата, изцяло обновяване на входното пространство, направени са нови тоалетни, поставени са нови плочки пред входа на залата. Изградена е и подемна за лица с увреждания, защото стълбите са стръмни, което не позволява на хора с двигателни затруднения да имат нормален достъп. Самата зала, където се провеждат различни училищни мероприятия и благотворителни базари, е променена от основи. Тя е направена на няколко нива, махнат е мокетът, а на негово място е поставена специална акустична настилка. Сцената също е обновена. Залата е значително по-светла и приятна. През последните няколко години бяха извършвани козметични дейности. Входното пространство на Дома бе освежено, обновени бяха залите за тенис на маса.

Очаква се приключването на ремонтните дейности да се случат в рамките на месец декември и през новата година Домът да може изпълнява функциите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close