ОбществоРегионалниСамоков

Младежкият дом отново очаква своите посетители от днес

Анна Манова

Младежкият дом в Самоков отвори врати навръх Деня на детето, след продължилото повече от два месеца извънредно положение. Готова е лятната програма, както и всички дейности, които се извършват на територията на институцията.

От началото на месец март залата на Младежкия дом функционира и като помещение за кино „Рила“. Като при посещението се спазват строги хигиенни мерки, обособени са вход и изход, а залата работи на 30% от капацитета си. Киноманите трябва да седят през стол и да носят маски. Задължително е влизането в Дома с маски, а дезинфекцията на помещенията ще се извършва четири пъти дневно.

Традиционните детски партита ще се провеждат предимно на открито – пред самата сграда, а ако времето не позволява може да се провеждат й вътре отново спазвайки 30% присъствие на посетителите от капацитета на залата. Детските партита под надслов: „Ваканция, здравей!“ ще се провеждат както до сега по два пъти, в петъчни дни,  през месеците юни /12.06, 26.06./, юли /10.07, 24.07/ и август /07.08, 28.08/. Те ще включват конкурси, викторини, игри и състезания. За най-добрите ще има награди. Началният час е 11:00. Водещ на летните партита е уредникът Латинка Щъркелова, а за доброто настроение ще се погрижи Христо Дудин.

Любителите на тениса на маса ще могат да упражняват своето хоби. Графикът се запазва всеки делничен ден от 9:00 – 17:00. Масите са три на брой, като се допускат само по двама спортуващи. За момента традиционните летни турнири се отлагат.

Клубната дейност продължава, като заниманията в различните творчески групи ще бъдат предимно индивидуални, без групово присъствие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close