Култура

Младежка театрална студия с втора награда за спектакъл от Лом

dalavera za lewaciСамоков 365

Младежка театрална студия при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859“ взе участие в Международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка – Лом 2015, провел се в рамките на 23 – 30 септември. Началото на фестивала е поставено през 2008 година, а организатори са са читалище “Постоянство” в Лом, Община Лом и Съюзът на читалищата в България.

Жури на фестивала е било в състав: Иван Ласкин – председател, и членове – Стоян Пепеланов и Анита Тарасевич, а участниците са били от България,  Сърбия и Македония. Общо 26 театрални трупи.

Младежите от Самоков са представили пиесата си „Далавера за леваци“ от Майкъл Куни, чийто режисьор е Васил Михайлов. Интересен е моментът, че са играли по обедно време, в работен ден при пълен салон.

След представлението им, председателят на журито Иван Ласкин е направил анализ и е дал важни насоки за развитието на по-младите участници в трупата.

Младежка театрална студия е отличена с второ място при младежките театрални състави и второ място при голямата възрастова група. Те се прибраха в родния град с грамота и статуетка.

От трупата изказват специални благодарности за осигурения транспорт на „Самел 90“ и „Си комерсиал 7“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close