ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Мият улиците в Говедарци благодарение на местен инициатор, в Самоков това ще стане през май

Анна Манова

Улиците в самоковското село Говедарци ще бъдат измити, благодарение местен инициатор от селото. Кампанията стартира вчера и ще продължи и през днешния ден.

„При мен дойде човек от селото, който иска да остане анонимен и пожела да съдейства за изминаването на улиците в Говедарци. Фирмата, изпълняваща дейността, е софийска. Подобен разход не е заложен към бюджета на кметството”, поясни кметът Лорита Христова.

Тя допълни, че не си спомня кога е извършвано подобно масово измиване на улиците в едно от големите самоковки села. Обикновено се измива центърът и площада във връзка с традиционния местен събор. В селото има 83 асфалтирани улици, като идеята е да бъдат измити всички от тях, ако фирмата успее да свърши това в рамките на днешния ден.

В Самоков тази дейност е планирана в рамките на месец май, след като приключи изкърпването на голяма част от улиците, което тече в момента. То ще започне от горната част на Самоков – “Влашка махала” и “Легето”. По Великден бяха измити улиците около храмовете, наред с това беше извършена и дезинфекция отвън и вътре в църквите. Миналата година измиването на улиците в града започна на 13 май.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close