Седмицата

Мис Мая направи дарение

knigi mis maya

Христо Христов

Мая Стоянова – преподавателка по английски език в СОУ „Отец Паисий”, работеща по европейски проект в училището, при завършване на двегодишния й мандат дари книги на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”, съвременна художествена литература, английска класическа литература на английски език и учебници по европейско право на български език. Книги на английски език Мая Стоянова е дарявала и на свои ученици, за да развиват по-добре езиковата си култура.

Мая Стоянова е млад специалист по английски език и СОУ „Отец Паисий” е първото й работно назначение. Мис Мая, както я наричаха учениците й, е чаровна млада дама, спокойна, усмихната. И обичана, неразличаваща се много от ученичките. Мис Мая е от Габрово и щедростта й е поредното доказателство, че габровци в никакъв случай не са скъперници или нещо подобно, дори и в най-шеговития вид. И те би трябвало да се обиждат от създадения им образ. Между впрочем, ние, самоковци, сме по-стисливи, ама това е друга тема. Това за габровците е измислено кой знае защо и по чия идея, някъде в петдесетте години на миналия век.

В последния работен ден на Мая в СОУ „Отец Паисий” беше организирано кратко, но вълнуващо тържество и беше изпратена с най-добри пожелания от колеги и ученици.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close