Седмицата

Мисията успешна!

misiyaНиколета Иванова

Мариян Гребенчарски

За изненада на повечето от нас мисията се оказа успешна. Доброволческият клуб „Мечтите стават реалност” към СОУ „Отец Паисий завърши първата си инициатива. Момичетата от клуба продадоха 70 книги и бяха събрани близо 100 лева. С изтъргуваните книжа крайната сума бе 463 лева. За информация се свързахме отново със Силвия Димитрова – една от членките на клуба.

„Инициативата премина повече от добре. Бях тръгнала с доста песимистични мисли, но за моя изненада имаше голям интерес. Другото, което ме изненада бе това, че доста млади хора „подадоха ръка на книгата”. Това ме убеждава, че Самоков и изобщо в България има някаква надежда нещата да се случат. Както знаете инициативата се състоя на 28.09.2015г. от 12:00-16:00 на площад „Захарий Зограф”. Бяхме на центъра точно в 12:00 ч., бяхме подредили половината от книгите и вече имаше желаещи, които  идваха и нямаха търпение да си закупят книга. При което аз им казах да изчакат няколко минути, за да можем да подредим и другата част от тях и за да могат да разгледат всички книги внимателно. Те настояваха да си з вземат книга в този момент. Не успяхме да продадем всички книги, всъщност продадохме половината. Имахме идея да направим тази инициатива отново, но нещо не се организирахме и това няма да се състои.

Когато занесохме набраните средства санитарката в Дома за стари хора „Сем д-р Калинкови” ги прие и изключително много ни се зарадва. Сподели, че не е вярвала, че ще бъдат събрани толкова много пари. В спешния шкаф на дома имаше точно две кутии лекарства и това, което ни потресе бе, че той беше празен. Със започването на учебната година започваме упорито да мислим по различни инициативи. Изключително сме доволни и нямаме търпение за следващите ни каузи”.

Пожелаваме успех на момичетата и клуба им със следващите им инициативи!

Related Articles

One Comment

  1. Инициативата е страхотна. Продължавайте все така. Искам само да отправя една лека критика към автора. Думите книги и книжа имат коренно различни значения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close