ЛюбопитноОбщество

Миролюба Ташова – събеседник по желание

12557600_10206001997630103_353290959_oВъв всяко нещо има щастливи изключения. Много е хубаво, когато клишетата се опровергават, а стереотипите се разбиват на пух и прах. По отношение на младите хора има много предразсъдъци –  че не учат, не работят, стоят само по кафетата и пред компютъра. Със сигурност има и такива, но не трябва всички да се слагат под общ знаменател. Младите, амбициозни и способни хора като Миролюба Ташова са доказателство, че не може и не бива да се правят някакви генерални заключения, да се загърбват с лека ръка усилия и постижения. Тя беше поредният гост, който седна на горещия стол и попадна под прицела от въпроси на клуб „Събеседник по желание” към Младежки дом-Самоков. Отговорникът на Дома, Латинка Щъркелова я посочи като пример за отличен успех в ученето и с поведението си на млад и отговорен човек, изпълнен с вяра и енергия.

Макар да е само 10-ти клас, Миролюба се е посветила на много и различни неща. Това, което предизвиква истински респект и уважение е работата като доброволец и участието й в различни благотворителни инициативи. Част е от клуб „Добро сърце” при СОУ „Отец Паисий” заедно с още около десетина ученици от различни класове. Член е на СУБ – Съюзът на учениците в България, а театърът е голямата й страст. Водещата на срещата Женя Константинова поиска Мира да разкаже за своя брат – самоковският състезател Янко Ташев. През 2015 г. печели втори място на Европейския шампионат. В момента учи в НСА.

Миролюба не спира да преследва мечтите си. Това, което най-много обича да прави е да помага на хората. Приела е това като своя кауза. Тя и нейните съученици  от  СОУ „Отец Паисий”  бяха в основата на част от благотворителните акции, които се проведоха в помощ на Димитър Лобутов – ученик от 5-ти клас. Мира е изключително позитивен човек  и успява да зарази със смеха и усмивката си и околните. След дежурните приветствия и пожелания в края на срещата Латинка Щъркелова обяви, че през месец март клуб ръководеният от нея клуб „Събеседник по желание” и „Аз мога” на Славка Терзиева стават на пет години.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close