Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Министър Лъчезар Борисов: Министерство на икономиката ще прави публичен отчет на своята работа

„Самоков 365“

Работодателските организации да наблюдават разходването на евросредствата в Министерство на икономиката, предложи днес на брифинг министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Той подчерта, че желанието му е по този начин да бъдат разсеяни всички съмнения около разходване на средства от ведомството. На всеки 2 седмици Министерство на икономиката ще прави публичен отчет на своята работа.

Преди началото на брифинга министър Борисов е провел среща с работодателски организации. В нея е взел участие и лидерът на НФСБ и заместник-председател на парламента Валери Симеонов като представител на законодателната власт.

„Част от мерките са свързани и със законодателни инициативи“, обясни министър Борисов. Той допълни, че освен групата социално-икономически мерки, финансирани от бюджета, в размер на 1,163 млрд. лв. Министерство на икономиката ще разходва 1,8 млрд. лв.

„Тези мерки от 1,8 млрд. лв. биха могли да нараснат с още 400 млн. лв. от програмата reactEU. По мерките имаме съвпадение на около 85-90 % с работодателите“, добави министърът на икономиката.

По думите на Борисов за изпълнение на икономическите мерки ще се наложат изменения в Закона за инвестициите.

„Ще има специален акцент върху инвестициите: насърчаване на съществуващи инвестиции: на 56 проекта за 700 млн. лв. и над 8 000 работни места. Очаквам нови инвестиции за над 1 млрд. лв. – това е нашата амбиция и цел“, отбеляза той.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close