ПолитикаРегионалниСамоков

Министрите Ангелкова и Петкова декларираха подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ в Самоков

Двама от ключовите министри в правителството  – на туризма Николина Ангелкова и на енергетиката Теменужка Петкова дойдоха за среща-разговор в Самоков.  В конферентната зала на „Арена” – Самоков те засвидетелстваха своята подкрепа за кандидатите на ПП ГЕРБ във връзка с предстоящите местни избори и заедно с присъстващите очертаха някои от предизвикателствата в двете ресорни области. Областният координатор и енергийният министър гостуваха в Самоков по покана на Валентин Милушев и по молба на жители от общината във връзката с честите токови удари и последиците от тях.

Преди началото на активния зимен сезон всички погледи са насочени към Боровец с намерението най-старият български зимен курорт да възвърне името си на топ туристическа дестинация. Затова ще се разчита на ПГ по туризъм, специализирана за подготовка на кадри в тази област.

В присъствието на народния представител и кандидат за кмет Валентин Милушев, министър Ангелкова обеща съдействие във всички аспекти. „Посоката, в която трябва да работим е да популяризираме Белчин бани като чудесно място за спа и здраве туризъм”.

По отношение на енергоснабдяването, министър Петкова информира, че са осигурени 3 млн. лв. за рехабилитацията на подстанция „Самоков”. Това ще подсигури системното и качествено електрозахранване. Благовестка Томова – управител на хотел „Рила” информира, че е необходима гаранция на доставките в курорта с оглед направата на изкуствен сняг през зимата и съвсем скоро предстои среща в тази насока.

Във връзка с темата за ел. енергията министър Петкова оповести, че има държавна помощ за бизнеса, но до момента само една фирма от Самоков се е възползвала. Последна възможност за газификация на домакинствата има по програма „Дезире”. Тя предлага облекчение до 30% за желаещите да отопляват с газ жилищата си, но спира да действа след месец март 2020 г.

На срещата присъстваше и футболният бос Христо Крушарски, който поиска да бъде изградено изкуствено игрище на стадион „Искър”, за да продължи подкрепата за спорта и конкретно за подрастващите. Христо Рътаров – представител на НФСБ декларира подкрепа за кандидат-кмета Валентин  Милушев срещу обещанието ако спечели изборите да направи ревизия на досегашното управление.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close