Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Метално сърце за събиране на капачки има вече и в Самоков

„Самоков 365”

Метално червено сърце, с благотворителна цел, е монтирано вече и в Самоков. То се намира на един от входовете на крайречния парк. А до него ще бъде поставена табела с информация за целта му.

За втора поредна година градът е част от благородната инициатива „Капачки за бъдеще”. Желаещите да участват в нея непрекъснато се увеличават. Основната цел е с предадените количества капачки да се подпомогне закупуването на кувьози.

Инициатор на благородното начинание е младата самоковка Ели Георгиева, съвместно с младежката организация на БСП. Каузата е подкрепена от кмета Георгиев, а сърцето е закупено благодарение на дарители. Георгиева от две години събира капачки и ангажира близки, роднини и приятели да се включат активно в кампанията. Наред с това превозва събраните количества в определените две национални събития в София през април и септември. На 13 април тя и още няколко доброволци ще транспортират събраното количество до София и ще го предадат на организаторите.

В момента един от големите пунктове за събиране на капачки в Самоков е ОУ „Христо Максимов”. Всеки, който иска да дари може да го направи всеки делничен ден до 16:30 в сградата на учебното заведение. Това може да стане й директно в металното сърце, като по този начин се превръща в участник в благородната кауза и пример за това, че доброто може да бъде заразно.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close