ЗлободневноСамоков

Униформени стрелят по бус не с престъпници, а с … кон

„Самоков 365”

Униформени откриват стрелба по ромски бус, смятайки че се крият престъпници. Оказва се, че вместо нарушители на реда в него има… кон.

Кадрите от сконфузната ситуация, заснети в социалната мрежа, се превърнаха в хит днес. Видеото е дело на Методи Славчев и показа нагледно как бял бус е спрян в ромската махала, а по задното стъкло личат следи от стрелба. Клипът има над 4 500 споделяния.

От видеото се чуват нападки от страна на ромите към служителите на реда и се вижда нагледно как една жена изкарва намиращия се в превозното средство кон. По думите на пострадалите в буса има сачми. От заснетия клип става ясно още, че в града е имало жандармерия, а от полицията не дадоха обяснение какво е наложило присъствието на допълнителните сили.

Според информация на бТВ в конкретния случай става въпрос за опит на полицията да спре микробуса с подозрение, че в него се превозват нерегламентирано хора. Според ромите причината за задържането им е вероятността за превозване на крадени дърва.

До стрелбата се е стигнало след като шофьорът на буса е отказал да спази заповед да спре. Той е настигнат и задържан в ромската махала, където от клипа се вижда как бързо се събират хора, които започват да защитават шофьора и да нападат словесно местните полицаи. Оказва се, че служителите на реда са стреляли с гумени патрони.

Шофьорът е задържан за разпит, а голямата група от хора от ромската махала се преместват директно пред РУ- Самоков.

Хора вище закона в българия !

Публикувахте от Славчев Методи в Вторник, 9 юли 2019 г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close