ОбществоРегионалниСамоковСпорт

Местните състезатели по офроуд – извън тройката, но с добри класирания от Велинград

Анна Манова

През изминалите почивни дни /27.06-28.06/ Велинград събра стотици фенове на адреналина в кръвта, на мощните машини и любители на екстремните преживявания. Курортният град бе домакин на третото издание на офроуд събор 4х4.

Събитието се провежда на местността „Гергевана” над Велинград, където за трета поредна година въздухът бе раздран от рев на мотори и много атрактивни машини. А участниците бяха от цялата страна. Събитието е едно от най-добрите и мащабните в страната, според оценката на състезателите в надпреварите. И тази година в събора се включиха  състезатели от Офроуд клуб Самоков, с председател Димитър Дренски. 15 джипа и над 70 души състезатели и помощници бяха представителите на местния клуб. Те бяха част от двата състезателни дни. Единият включваще трофи от 30 км. със специални елементи на финала, а другият  – затворено трасе.  В тазгодишното издание на събора нашите момчета останаха извън призовата тройка, след като миналата година успяха да се класират на първите места.

На четвърта позиция в категория „Хард” се нареди Георги Шейнов с навигатор Станислав Йовев. На пето място в същата категория остана Георги Вуков, под навигаторството на Димитър Дренски.

„Тази година във Велинград участваха над 350 джипа от цялата страна. Това е най-силното състезание в страната, а конкуренцията е жестока. Не успяхме да се класираме на първите позиции, но се забавлявахме”, подчерта председателят на местния клуб Димитър Дренски.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close