ОбществоРегионални

Местните налози ще се заплащат с отстъпка до 30-ти юни

Самоков 365

В края на месец февруари бяха изпратени първите съобщения за дължимите данъци през 2020 г. в изпълнение на зададения в чл.19 ал.1 от ЗМДТ срок. Те съдържат информация за размера на данъчната оценка на недвижимите имоти към 01.01.2020 г., задълженията за ДНИ, ТБО, ДМПС, такса куче, срока за внасяне по ЗМДТ. Също така начините на плащане и сметките.

Със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, обявено с решение на НС от 13.03.2020 г. някои от сроковете за плащане са променени. Задълженията за ДНИ и ДМПС могат да бъдат заплатени с отстъпка до 30 юни, а не първоначално обявената дата – 30 април. На проведената вчера /14.04/ сесия на ОбС-Самоков удължен и срокът за плащане на ТБО.  Годишните съобщения за дължими данъци и такси към Община Самоков се формират на база годишно облагане.

В Община Самоков годишното облагане на 2020 година се извърши  на 16.01.2020 г за данък върху превозните средства и такса кучи и на 27.01.2020 г – на данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци. Годишните съобщения съдържат информация за обекти на облагане и задължения, актуални към началото на годината. В тях не се отразяват настъпилите промени след това, уточняват от Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close