Регионални

Местната комисия – с цветни чадъри срещу насилието 

Анна Манова

komisiqС цветни чадъри, изрисувани от деца, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, казва НЕ на насилието. Това е поредната инициатива, в която те се включват с иновативни методи и провокират малки и по-големи ученици към творчество, но и към това да научат нещо важно, представено на игрови принцип.

Инициативата на комисията, която е под надслов – „Цветни градини на доброто”, е по повод 19 ноември, Световния ден за борба с насилието. В нея с хъс и желание са се включили всички училища и детски градини на територията на Община Самоков. Идеята е да се оцветят 60 броя чадъри, предоставени от Местната комисия. Творческият подход е личен избор – дали те ще са изцяло нарисувани с бои, които не се отмиват при наличието на вода, или ще са изписани с послания. Целта е участниците да са мотивирани да правят добро и да го разпознават. Срокът за предаване на готовите чадъри е 16 ноември /сряда/.

Когато всички чадъри са готови те ще бъдат разположени на различни тревни площи в града. Така те автоматично ще се превръщат в цветни градини, озарени от добрината на детските ръце и умове. Предвижда се чадъри да има пред Историческия музей, автогарата, библиотеката, градинката при паметника на Христо Ботев, пред ДНА и срещу Голямата чешма. Редом до тях ще бъдат поставени табелки с името на училищата и детските градини, чието дело са. Като ще има награди за най-изобретателните. А за да се съхрани направеното от децата от МКБППМН смятат да направят нещо интересно с обагрените чадъри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close