ОбществоРегионалниСамоков

Меморандум за сътрудничество подписаха УНСС и община Самоков

„Самоков 365“

Меморандум за сътрудничество подписаха на 28 май ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Партньорството цели осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и посещение на студенти на място, провеждане на практики, организация на учебни и преддипломни практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес. Представител и изпълнител на меморандума от страна на УНСС е катедра „Национална и регионална сигурност“, представлявана от доц. Д-р Нончо Димитров.

В документа е записано още, че двете страни ще организират публични лекции и дискусии, ще си партнират при осъществяване на проучвания  и научни изследвания в областта на публичната администрация и местното самоуправление, ще провеждат обучения  и ще кандидатстват по проекти.

„УНСС е бизнес университет, изградил успешно партньорство с общините. Имаме богат опит и добра експертиза в подготовката на стратегии и концепции за развитие на регионите и общините. Убеден съм, че това партньорство ще бъде успешно“, са думите на ректора проф. д-р Димитров.

От своя страна кметът Владимир Георгиев подчерта, че много специалисти, завършили УНСС, намират реализация в Община Самоков. И сподели, че са необходими повече квалифицирани лица в областта на общинската промишленост, за селското и горското стопанство, публичната администрация и др.

На подписването на меморандума присъстваха членове на Ректорския съвет, доц. Д-р Георги Николов – ръководител на катедра „Регионално развитие“, доц. д-р Нончо Димитров, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност“ и кметът на община Елин Пелин – доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close