БоровецОбществоРегионалниСамоков

Международният джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ ще се проведе в началото на август в Боровец

„Самоков 365“

Тазгодишното издание на Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев” ще се проведе в периода 4-9 август в курорта Боровец.

На сцената ще се изявят световноизвестни кубински музиканти като формацията „Буена Виста Соушъл Клъб“ и Роберто Фонсека, номиниран за „Грами” за най-добър латино – джаз албум и носител на „Грами Латино” за албум на годината, британската група Matt Bianco, както и много български музиканти.

Екипът на Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев” проведе среща с общинското ръководство и представители на хотелския и ресторантьорския бизнес в Боровец. На срещата д-р Татяна Илиева, артистичен директор на фестивала, представи резултатите от първото му издание в Боровец през 2022 г. В него са се включили 110 участници от осем държави. Амбициите са във второто издание броят на участниците да достигне 120. Освен концертната програма и през тази година организаторите ще проведат Лятна джаз академия за деца, към която в миналогодишното издание бе отчетен голям интерес. Като част от събитията на фестивала ще се проведе и среща-разговор с писателя Георги Господинов, който получи наградата на Столична библиотека за най-четен автор на художествена литература за 2022 г.

Директорът на Исторически музей – Самоков, Веселин Хаджиангелов, предложи при откриването на фестивала да се промотират културно-историческите забележителности на Самоков, които могат да бъдат посетени от гостите през фестивалните дни. Предложението бе прието и ще бъде създадена организация за представянето на музейните обекти чрез фестивала и на фестивала, чрез музейните събития.

Отправен бе призив към присъстващите собственици на туристически обекти в курорта през тази година по-активно да се включат в подпомагане на събитието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close