Седмицата

МБАЛ – Самоков с чисто нови отделения и апаратура

mbalМария Галчева

В петък факт стана официалното откриване на операционния блок, ОАИЛ, родилните зали, кабинетът за образна диагностика и остеодензитометричния кабинет, машинните отделения за асансьорите. В присъствието на цялото общинско ръководство, на медицински персонал – лекари и медицински специалисти, на общински съветници, на народни представители с празничен водосвет, отслужен от отец Михаил,  се сложи началото на експлоатацията на обновените помещения.

Освен ремонт на помещенията, болницата разполага и с нова апаратура, която я издига на нивото на университетските болници, коментира д-р Ковачка, която добави още, че резултатът от съвместните усилия на екипа на болницата и на общинското ръководство е налице. За нея на този етап е важно да се работи в посока болницата да стане база за обучение на млади специалисти, тъй като нуждата от тях се усеща в цялата страна и ние не правим изключение и определи това като свой ангажимент.

Кметът Георгиев определи приключването на този проект като ключово за общината и важно не само за Самоков, а за цялата Софийска област. Той изтъкна като приоритет възможността гражданите да имат достъп до качественото здравеопазване, въпреки перипетиите, през които са преминали двата екипа при реализацията на проекта. Както знаем една от строителите – фирма „Танел” изпадна в несъстоятелност и се наложи довършителните работи да се поемат  от друг изпълнител  – „Красстрой” ООД, чийто изпълнителен директор Красимир Милушев също присъстваше на събитието.

Д-р Светлана Скелина, прокурист на МБАЛ Самоков, изказа благодарност към медицинския персонал за положените усилия. В приветственото си слово тя определи деня като голямо събитие, резултат от успешното приключване на спечеления проект.

Поздравителен адрес по повод откриването на ремонтираните отделения беше изпратен от министър Петър Москов, който не присъстваше лично. Сред гостите обаче беше Росен Петров, народен представител от БДЦ.

Проектът, който се реализира по ОП „Регионално развитие” е на стойност 3 667 861. 36 лв със съфинансиране от Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close