ОбществоРегионални

„МБАЛ-Самоков” с признание за акушерство и педиатрия

Самоков 365

„МБАЛ-Самоков” ЕООД участва в определяне рейтинга на болниците – национална класация „Най-добрите болници“, организирана от Българска болнична асоциация (ББА) и Investor Media Group.
Класацията е с цел да отличи най-добрите лечебни заведения в 7 района на страната – Северозападен, Северен Централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен, Югоизточен и София, по няколко показатели – технология, специализация, персонал и качество на медицинските услуги.
Класацията е направена чрез проучване на IQVIА, касаещо специалностите: ортопедия, кардиология, УНГ, АГ, педиатрия, онкология и хирургия. За всеки регион в съответната специализация са излъчени най-добрите лечебни заведения, които са намерили място в класацията „Най-добрите болници 2018“.
МБАЛ-Самоков е на второ място в Регионалното класиране по специалност ”Акушерство и гинекология” –Югозападен регион и на трето място по специалност „Педиатрия” –Югозападен регион.
Основните критерии в класирането са анкета сред пациентите за качеството на медицинската услуга, анкета сред общопрактикуващите лекари, данни от Регионалната здравна инспекция за медицински стандарти и нива на компетентност и материално-техническата база на болниците.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close