Общество

МБАЛ-Самоков с награда от Националната мрежа на здравните медиатори

Самоков 365

На 16.11.2017г. по покана на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори”, кметът на Община Самоков  и здравните медиатори от Община Самоков д-р Красимира Ковачка- управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД,  главната мед. сестра на болницата Ангелина Гавраилова взеха участие в дискусия на тема: 10 години Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори”. На нея бяха поканени представители на държавни институции, на съсловни организации в сферата на здравеопазването, на професионални, неправителствени и пациентски организации, както и водещи български медицински специалисти и експерти.

Събитието се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание и е част от проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”, който стартира през 2010 г. и обединява усилията на държавния, частния и неправителствения сектор за подобряване на сътрудничеството между общопрактикуващите лекари, здравните медиатори и Регионалните здравни инспекции.
Във фоайето на Народното събрание на четири информационни щанда, открити лично от председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, народните представители и гостите на парламента се запознаха с дейността на здравните медиатори, с  постиженията им в областта на превантивната медицина, сексуалното и репродуктивното здраве, както и за работата им с институции и в общността.

По повод 10 години от създаването на Национална мрежа на  здравните медиатори, бяха наградени с плакети на Сдружението председателят на Комисията по здравеопазването, председателят на Народното събрание, зам.- министри, здравни медиатори и „МБАЛ-Самоков“ ЕООД. Болницата участва в проекта „Мисията възможна: по-добро сексуално и репродуктивно здраве за младите хора от уязвими общности- пътища за преодоляване на здравните неравенства“,  по който бяха осъществени АГ прегледи на 100 жени, здравно неосигурени и бяха проведени изследвания за хепатит В, хепатит С, ХИВ. Проектът се реализира за периода 2016-2017.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close