ОбществоРегионалниСамоков

МБАЛ – Самоков е в готовност с ковид отделение, училищата са получили разписания с противоепидемични мерки, съобщава Щабът

„Самоков 365”

Днес се проведе заседание на Общинския кризисен щаб. От РЗИ отчетоха, че ситуацията в Самоков е овладяна и през август е имало седмици, в които не е регистриран нито един заболял от Ковид -19.

Обсъдена бе темата за началото на учебната година. Както стана ясно училищните ръководства сами решават дали да има тържества по повод старта на новата година. По-голямата част от директорите предпочетоха да няма големи тържества, за да се избегнат масовите събирания на хора. Повечето ученици ще посрещнат 15 септември в класните си стаи, заедно със своите съученици и преподаватели. На местата където все пак тържества ще се проведат, то организацията е много стройна и са определени специални точки за родители и голямо отстояние между отделните класове. Всяко училище е получило предписание за спазване на противоепидемичните мерки и изисквания.

Друга важна тема бе готовността на МБАЛ – Самоков да приема болни с коронавирус. Д-р Ковачка докладва, че е обособено отделение с десет легла, което е с отделен вход, отделни приемни. Определен е и медицинският персонал, който ще работи само в това отделение, ако се наложи прием на болни. От самоковската болница са закупили лампи, които унищожават вируси и бактерии. Лампите са монтирани в цялата болница. Закупени са и всички необходими медикаменти. От РЗИ отчетоха, че готовността на болницата е на нужното ниво.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close