ПолитикаРегионалниСамоков

Мая Христева е новият стар председател на Общинския съвет в Самоков

Миролюба Ташова от ПП ГЕРБ си направи отвод от надпреварата

„Самоков 365“

Днес /17.11.23 г./ бе първото официално заседание на новия състав на Общинския съвет. Задача номер едно бе избирането на председател на ОбС, което не успя да се реализира в понеделник, когато новият кмет Ангел Джоргов и 29-те съветници се заклеха в служба на гражданите на Община Самоков.

Днес гласуването се повтори със същите трима кандидати за председателската позиция – бившия кмет Владимир Георгиев, младата политоложка от ПП ГЕРБ Миролюба Ташова и бившият председател на ОбС Мая Христева. Ситуацията, която се разигра днес бе твърде идентична с тази от клетвата. Мая Христева събра 14 гласа и по 7 гласа бяха пуснати за Георгиев и Ташова. Това наложи да има отново балотаж. Той бе между Георгиев и Христева, защото Ташова си даде отвод, с обяснението, че няма да пречи на работата и структурирането на местния парламент. След така развилите събития резултатът бе ясен за всички – Мая Христева събра 19 гласа срещу 7 за бившия градоначалник. Трима от съветниците бяха пуснали празни бюлетини. Тяхната реакция и кои са те остана загадка.

Формирането на комисиите ще се осъществи в понеделник, когато ще се разбере кой от съветниците какви интереси има и гони.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close