БългарияРегионални

Махат предупредителният знак пред камерите на КАТ

Илиян Чалгънов

Снимка: БГНЕС

Знакът, който предупреждава, че следва контрол на скоростта, да отпадне, настояват от ръководството на Пътна полиция, пише в днешния си брой в. „Телеграф“. От КАТ вече са изготвили предложението за промяна в Закона за движение по пътищата. Те очакват да бъде сформирана новата Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание, за да внесат веднага след това текста за обсъждане и гласуване.

„Знакът Е-24 е абсолютно безсмислен и единствено вреди, вместо да помага за намаляване на жертвите при катастрофи“, категорични са пътните ченгета пред вестника. Въведен бе през септември 2015 година, а четири месеца по-късно от Министерството на вътрешните работи предложиха да бъде отменен с промяна в закона. Текстът обаче бе отхвърлен и синята табела продължава да подсказва, че след 80-100 метра дебне стационарна или мобилна камера, която ще снима всеки, минал с превишена скорост.

Освен да отпадне табелата Е-24, от Пътна полиция настояват и за редица промени, свързани с младите водачи. „Всяка трета катастрофа е по вина на шофьор със стаж зад волана до две години. Затова не трябва да карат мощни коли и поне шест месеца, след като са взели книжка, да карат с придружител“, смятат от КАТ.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close