Слайд категория

Мартин Илиев е новият управител на Общинското лесничейство

obinsko lesni4eistvoВече е известно името на кандидата, който спечели обявения конкурс за управител на Общинското лесничейство. Това е досегашният зам.- началник Мартин Илиев. Той ще наследи на поста Евгени Димитров. Как се стигна до развръзка? В Общината се проведоха няколко срещи във връзка с масова незаконна сеч в парковете „Ридо” и „Лаго”. Безпрецедентното унищожаване на горски територии породи остра вълна от обществено недоволство. Това наложи спешно да се вземат мерки от страна на отговорните институции. Част от тях – Прокуратура, Регионална дирекция по горите – София, включително и присъстващите общински съветници имаха забележки относно дейността на Общинското лесничейство.

Основните упреци бяха свързани със занижения контрол, който е предпоставка за злоупотреби и незаконен добив на дървесина. В резултат на спешните събирания набезите намаляха, но проблемите останаха висящи. Междувременно директорът Евгени Димитров подаде документи за пенсиониране. Веднага се породиха коментари, че решението е в резултат на създадения обществен отзвук по темата и напрежението. С решение на Общинския съвет беше обявен конкурс за овакантения пост. Трима мераклии си оспорваха мястото – Петър Чарийски, Мартин Илиев и Александър Борисов. Документите на последния се оказаха нередовни и кандидатът напусна надпреварата.

7-членна комисия, в състава на която бяха включени двамата зам.-кметове Радослав Стойчев и Васил Сайменов, секретаря Ангелина Вангелова, Валентина Манчева и общинските съветници Николай Николов, Валентин Милушев и Светлана Атанасова трябваше да направи избор между останалите двама претенденти. Преди няколко дни стана ясно, че Мартин Илиев е новият управител на Общинското лесничейство. Той вече е в трудови правоотношения. Остават обаче някои въпросителни около конкурса, чиито отговори ще продължим да търсим в следващи публикации.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close