Спорт

Мария Чепилова е трета в света

Христиана Видинова

Мария Чепилова отново ни даде повод да се гордеем с успехите й. Само преди няколко дни младата състезателка се окичи с %d0%bc%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%beбронз  от Петото открито световно първенство за юноши и девойки – Кумите, което се проведе в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Мария излезе на татамито в три срещи, като спечели две от тях и загуби на полу-финал. „Беше напрегнато, защото трябваше да чакаме много, дори на първия ден не пуснаха нашата категория. Състезанието беше наистина сериозно и с доста голяма конкуренция. Подготвяхме се лятото за него, това ни беше главната цел. Междувременно края на октомври месец имаше отворена световна купа Dream Cup Hungary 2016, а след това продължихме с подготовката.

Исках да се представя възможно най-добре на Кумите, още повече, когато се бия пред родната публика. Играх среща за среща и давах всичко от себе си. Естествено, не бях с нагласата да се задоволя с нещо по-малко от златото. Сега ще работя върху грешките си. Оттук нататък си пожелавам единствено аз и близките ми да сме здрави!“ – сподели Мария Чепилова пред „Самоков 365“

Участие в световното първенство взеха точно 666 състезатели от 33 страни. Освен Мария, още 10 каратисти, които се състезават за трибагреника ни, се окичиха с медали. Златни медали донесоха Моника Димитрова, Валерия Лозанова и Любомира Николова.  Сребърните медали отидоха при Сара Иванова и Иван Попов. И бронзовите – Стоян Илчев, Кристиян Станков, Васил Драгомиров,  Никола Кючуков и Жасмина Янчева.

За всички гости и публиката на първенството имаше куп изненади, освен битките, които се провеждаха на татамитата. Прочутите 100 каба гайди озвучиха цялата зала през втория ден от надпреварата. Освен представлението им, прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ приповдигна настроението в зала „Конгресна“ с изпълнение на собствена демонстрация.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close