ОбществоРегионални

Мария Чепилова е спортист номер едно на Самоков за 2019 г.

Самоков 365

Състезателката по карате киокушин – Мария Чепилова е спортист номер едно на Самоков за 2019 г. Тя спечели съревнованието с останалите 28 номинирани за приза спортисти. Представителката на  клуб „Сатори” е бронзова медалистка от Европейското първенство във Вила до Конде, Португалия и това натежа при избора на победител. Спортист номер две на Самоков  за 2019 година е Илиян Илиев в дисциплината ски-бягане. Състезателят на ски клуб „Рилски скиор” е двукратен златен медалист от Държавното първенство по ски бягане в класически стил и преследване с прекъсване, а също и носител на сребърен медал от Лятното Държавно първенство. На 15-то място е в международното състезание за купа „Тополино” и носител на купа „Надежди” за цялостно класиране през сезона. На трето място в класацията  спортист на годината за 2019 г. е Валентин Миладинов в дисциплината сноуборд. Той е състезател на клуб „Бороборд” – Самоков с треньори Константин и Христо Ахтаподов и национал. Класира се на първо място от международното състезание във Ворас, Гърция.

Призовата десетка допълниха алпийците Стефан Ярловски и Георги Морунов от /СК „Боровец”/, Борис Петров – /СК „Бороборд – Самоков” – сноуборд/1 Георги Ганджулов /СК „ Рилски атлет”, лека атлетика/, Атанас Терзийски – /СК „Рилски спортист”, борба/, Ангел Чолев – /СК „Рилски спортист”, борба/, Виктория Крушарска /Клуб по спортна аеробна гимнастика/. Павел Марков, Алекс Чалина /ски алпийски дисциплини/, Даниела Йорданова /ски бягане/, Яна Попова /сноуборд/ попаднаха сред най-перспективните млади спортисти на Самоков. Отбор на годината не беше излъчен, а за треньор на годината беше обявен треньорът на Мария Чепилова – Румен Санкийски. На второ място се нареди Маргарита Маринкова от БК „Рилски спортист”, а на трета позиция е Дияна Аврамова – треньор на клуб по спортна аеробна гимнастика „Самоков”.

За най-перспективен млад отбор бяха обявени момичетата до 14 г. /баскетбол/, борбата /деца/ и спортна аеробика /отбор мъже и жени/. Поощрителна награда за заслуги като треньор получи Веселка Тодорова /баскетбол/.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close