КултураОбществоРегионалниСамоков

Мария Ицова подреди пролетна изложба

Анна Манова

Мария Ицова подреди пролетна изложба в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“. Под нежните мелодии, изпълнени от китарен ансамбъл „Акустика“, присъстващите имаха възможност да се насладят на платната на самоковската художничка. И да си направят една разходка из пъстрия и многолик свят на Ицова.

И този път не липсваха цветни градини и букети от разнообразни цветя, горски пътеки, старинни къщи, пейзажи, романтични залези, ефирни девойки и… красота в изобилие. Мария представи живопис и акварели. Не липсваха и няколко икони, които също са любима тема на художничката. Истински празник за душата и сетивата, след дългото поставяне на изкуството и живота под ключ. За да представи поредната изложба на Ицова се погрижи библиотечният специалист Мирослава Мирчева.

„Мария не избира случайно дните, в които да подреди своя изложба. Разчитам го като поздрав на този ден на Светите братя Кирил и Методий и наш професионален празник – Ден на библиотекаря. Сами можете да усетите добрата енергия, в комбинация с посланията, които ни носят картините на самоковската художничка. Цялото пространство оживя. Не знам колко красотата ще спаси света, но съм сигурна, че изкуството ще го направи“, подчерта Мирчева. Тя допълни също, че след времето на тишина и мрак, се надява да останат отворени вратите на библиотека и да посрещат своите посетители.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close