Самоков

Марияна Младенова завоюва първо място в бийтбокс конкурса на Младежкия дом

Светлин Димитров     

В хубавия летен ден на 18 август в Младежкия дом Самоков имаше много музика, усмивки и добро настроение. Поводът беше организираният конкурс  по  бийтбокс – Summer beat  от Латинка Щъркелова – отговорник на Дома. Конкурсът е част от програмите, които се провеждат. Датата на събитието беше избрана не случайно, свързана със  световния ден на младежта и християнския празник Успение на Св. Иван Рилски.

Бийтбоксът  става популярен още в началото на 70-те години. Познат е още като „инструментът на бедните хора”,защото е замествал различни инструменти, които съпътстват ритъма в песните.След време се превръща в изкуство с различни вокални техники. Най-популярните бийтбокс изпълнители в България са Скилър и Печенката. В нашия град също има деца и ценители на това  изкуство.

Жури в състав:  Делян Василев,  Анри Хаджийски  и Светлин Димитров оцени майсторството на бийтбоксерите . Конкурсът започна с изпълнението на Ния, която изпя хита на лято 2017  „Despasito”.  То  предаде лятно настроение у публиката и уважаемото жури. Програмата подължи с индивидуални изяви  на участниците в летния   бийтбокс конкурс. Най- малкият участник в състезанието беше Марио Михайлов бъдещ четвъртокласник.Той сподели, че адреналина му се вдигал докато практикувал това модерно изкуство. Другият  участник   седмокласникът  Стефан Тодоров , който обаче отсъстваше  беше заместен от Васил Василев. Той сподели че се е научил от  Марияна Младенова,  която завоюва  първо място. Останалите престрашили се да излязат на сцената  бяха осмокласничката Йорданка Василева,  Благой Благоев и Катя Шопова.

След участието на бийтбоксерите имаше подготвена дискотечна програма и викторина  с въпроси от различни области .Която зарадва участниците и публиката.  Като завършек на конкурса Анри Хаджийски обяви печелившите места: първо място – Марияна Младенова, второ място беше присъдено на Катя Шопова, трето място завоюва Васил Василев. Поощрителни награди бяха връчени на Благой Благоев и Йорданка Василева. Празничната програма продължи с много музика и танци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close