Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Мариела Станева получи приза „Млад библиотекар на годината 2017″

Жанета Димитрова     

Самоковката  Мариела Станева се отличи в категорията „Млад библиотекар на годината 2017“ на Годишните библиотечни награди на Българската библиотечно – информационна асоциация за 2017.

Мариела работи от две години в детския отдел на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в 4-ти квартал. Тя е магистър по педагогика, а в момента следва магистратура по „Библиотечно-информационни науки“ в Софийския университет. Дейността й е насочена към привличане на децата в библиотеката и възпитаването, насърчаването и затвърждаването на навиците за четене у тях. През 2017 година тя работи по множество инициативи, сред които „Азбучните приключения на играчките” и „Четящ петък”. Инициира срещи и работилници,  насочени към развиване у младите читатели на любов към книгите чрез забавление, обучения по финансова грамотност за подрастващите, успешно използва новите технологии, за да сближи децата с книгите. Популяризира различните дейности на библиотеката в социалните мрежи. Младата библиотекарка обича работата си и проявява професионализъм, качествата й печелят доверието на екипа на библиотеката и единодушно я номинират в категорията „Млад библиотекар на годината 2017“. Maриела Станева организира и популяризира участието на децата в кампанията „Забавното четене 2017”. В резултат на активната ѝ работа Самоков стана най-четящ град за 2017 г. 

Официалната годишна церемония по връчването на Годишните библиотечни награди на Българската библиотечно – информационна асоциация за 2017 се проведе на 15 май в софийски хотел.  Всяко година мероприятието се състои на откриването на Националната библиотечна седмица. Наградите са разпределени в няколко категории –  „Млад библиотекар на годината“, „Библиотекар на годината“, „Организация подкрепила най-много библиотеките през годината“ и „Библиотека на годината“. В последната категория преди години е номинирана Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.

На официалната  церемония по награждаването присъстваха евродепутатът Ева Майдел, зам.-министрите на културата и образованието, зам.-кметът на столична община  Тодор Чобанов и председателят на ББИА – Снежана  Янева. Мариела Станева получи статуетка и  грамота, които да й напомнят за високото професионално отличие.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close