Регионални

Маргарита и Марина Бочеви представиха Самоков на Трети Балкански фестивал на руската песен

Марина Шуманова – председател на руски клуб „Малахит”

margaritka2На 15 октомври София беше домакин на Третия Балкански фестивал на руската песен, организиран от Координационен съвет, Федерация „Съюз на съотечествениците”, Национално общество „Заедно с Русия”, с подкрепа на посолството на Руска Федерация в България, на правителството на Москва, Россотрудничество и Дома на Москва в София.

 

Тридесет индивидуални изпълнители, певчески групи и хорове от цялата страна и чужбина взеха участие в песенния празник в руския културен център. За пръв път в песенната надпревара имаше участници от Самоков. Това са две чудесни момичета – братовчедките Маргарита и Марина Бочеви. Най-вероятно, много самоковци ги познават, защото те постоянно участват в градски мероприятия. Момичета изпълняват песни на няколко езика, в това число и руски. Чух ги как пеят и реших да ги поканя на нашия фестивал, който се провежда всяка година под егида на някакво важно събитие в Русия. 2016 година е годината на руското кино, затова всички са избирали песни от игрални или анимационни руски филми. Марина избра песните „Смуглянка” и „Миллион алых роз”, а Маргарита – песничката на крокодила Гена от анимационен филм „Чебурашка”и „Арлекино” на голямата Ала Пугачова.

 

Нашите момичета много добре се представиха пред софийската публика. На едни им хареса палавото изпълнението на Маргаритка и костюма на Арлекино, а други обърнаха внимание на съвсем не детско изпълнение на Марина. След конкурсната програма на самоковските дарования  бяха присъдени две трети места от компетентното жури, председателката, на което е Надя Леонидова Христова – преподавател в Национална музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”.

 

След награждаването всички участници във фестивала направиха обща снимка на сцената и пред Руския културен център.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close