Слайд категория

„Маратон на четенето” с Кирил Назъров

maraton knigaНа 25 април, Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” посрещна писателя и поет Кирил Назъров – един от най-ярките представители на съвременната детска литература, автор на повече от тридесет книги и първи лауреат на Националната награда за детска литература „Петя Караколева”. Негови книги и творби са преведени на руски, естонски, полски, сръбски, румънски, испански и английски, а стихотворения и гатанки можем да срещнем в учебниците от първи до четвърти клас. Последната му детска книга „ЧУдесата на децата” печели наградата за детска литература, през 2012г., на СБП.

Срещата с Кирил Назъров, продължила повече от два часа, бе част от IХНационален Маратон на четенето, а малчуганите от трети и четвърти клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, също гости на Общинската библиотека, бяха не по-малко приказливи от гостуващия автор, задавайки много въпроси и слушайки с интерес, какво ще им разкаже автора. Като самите те изненадаха Кирил Назъров с богата програма подготвена по негови произведения, която завърши и с лично творчество на децата.

В тази среща ние видяхме красотата на нещо малко, нещо обикновено, но създадено от сърцата на малки и вече порастнали деца, което го прави безценно, като изживяване и скъпо, като спомен. И както в посланията, които се крият в творбите на автора – да започнем да виждаме красотата на малките неща, да общуваме повече и да бъдем по-добри, така и ние видяхме и бяхме, а дано и да останем занапред виждащи и по-добри, заживяли в чистота на думи и дела, както в детски стих!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close